Zelfzorg in je job: hoe doe je dat?

zelfzorg op de werkvloer

Zelfzorg betekent voor mij zorgen voor jezelf zowel op mentaal als fysiek vlak. Het betekent voor iedereen iets anders en ligt op verschillende niveaus.

Door goed voor jezelf te zorgen, hoe jij dit dan ook invult,  blijft je batterij geladen en blijf je vitaal.
In moeilijke omstandigheden sta je sterker en kan je de dingen beter in perspectief plaatsen.
Het geeft je ruimte om plezier te blijven hebben in de dingen zowel binnen als buiten je werk.

3 inspirerende tips om jouw mentaal welzijn te versterken op de werkvloer:

  1. Neem jij verantwoordelijkheid op voor jouw takenpakket? Hiermee bedoel ik: voer jij de dingen uit die van jou gevraagd worden zonder erbij na te denken of voer jij de dingen uit met gevoel omdat jij er blij van wordt, omdat ze je energie geven?

?Bekijk eens, heel bewust, welke taken je energie geven en welke je energie kosten. Maak je balans op. Ga het gesprek aan met je leidinggevende hierover.

  1. Maak jij je eigen keuzes in je job? Of neem jij elke promotie zomaar aan omdat het goed staat of omdat je niemand wil teleurstellen of omdat het zo hoort?

?Schrijf eens op welke betekenis jij wil geven aan je eigen loopbaan en welke keuzes jij tot hiertoe zelf gemaakt hebt.

  1. Sta jij weleens stil bij je successen, hoe groot of hoe klein ze ook zijn. Wat is succes voor jou?

?Ga na je werkdag eens na waarover jij trots bent geweest de afgelopen dag. Misschien was het een fijn gesprek met een collega of een eigen idee dat je hebt uitgelegd,…
Claim het resultaat van je succes en deel het met jouw naasten. Je zal automatisch glimlachen. Train je mindset elke dag door je focus te leggen op jouw successen.

3 inspirerende tips om jouw fysiek welzijn te versterken:

  1. Neem tijd en ruimte om je dag op een rustige manier te beginnen ipv gehaast de deur uit te hollen, de kinderen te droppen en dan vloekend achter het stuur naar je werk te rijden.
    15 minuten vroeger je bed uit komen doen al heel wat wonderen. Het verlaagt je stressniveau. En waarom zou je niet starten met een gezond ontbijt?
  2. Indien je in een aangename buurt werkt, kan je gerust buiten gaan lunchen. Je eigen lunch nuttigen in het parkje vlakbij of samen met een collega op een bank in de tuin van je bedrijf.
  3. Verzorg je lichaamshouding. Door je rug te rechten en je schouders naar achter te houden creëer je een open houding en zorg je automatisch voor meer zuurstof en last but not least: het boost je zelfvertrouwen.

Succes!

Wil jij een enthousiaste en authentieke coach onder de arm nemen die jou hierin begeleidt?

Wees welkom: www.hrboutique.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *