Na 1 mei kwam 2 mei… “Moeder waarom werken wij?”

zingeving van werk

Slechts 13% voelt zich betrokken bij zijn werk, zo blijkt uit een wereldwijd onderzoek in 142 landen bij 230 000 werknemers (Knack Weekend). Ik kreeg even een schok. Hoe kan een mens dit dan volhouden?

De idee dat mensen werken enkel werken voor hét geld is misplaatst. Een doel hebben, zelf iets kunnen bijdragen dát is wat ons drijft en motiveert!

Wat vaak ontbreekt binnen een job is het vertrouwen van de werkgever t.o.v zijn werknemer. Geef je werknemers verantwoordelijkheid over hun job. Het idee van controle uitoefenen en ‘meten is weten’ is een verkeerde gedachte die alleen maar stress teweeg brengt. Zie je werknemers als een stukje van de motor van je bedrijf. Als dat ene stukje er de brui aan geeft of stuk is, dan zal het gehele resultaat ook uitblijven.

Waarom geen heerlijke werksfeer en werkplek creëren? We zijn allen meer op het werk dan we samen thuis zijn met ons gezin. Een werkplek waar verbondenheid, autonomie en competentie aanwezig zijn, is volgens Ilse Ceulemans – auteur van Het ministerie van werkplezier – 3 dingen die mensen nodig hebben om gelukkig te zijn op het werk.

Goed werk leveren is voor veel mensen dé belangrijkste drijfveer! Heb als bedrijf respect daarvoor en geef die autonomie. Laat de gedachte “ze zullen wel profiteren” eens achterwege en leer als werkgever zelf ook van je werknemers. Een WIN WIN voor beide partijen.

Ken jezelf en geloof in je eigen talenten zowel als werknemer als werkgever! Volg je hart en ga ook voor dat ene ding! Je zal merken dat het geluk aan jouw kant zal staan! Werken is genieten en plezier in je leven, alsook elke dag een stukje zelfontwikkeling! Dus joepie het is maandag!!

http://weekend.knack.be/lifestyle/radar/leve-de-arbeidsvreugde-moeder-waarom-werken-wij/article-longread-800845.html

Duurzaam en bewust leven en werken is waarvoor HR Boutique staat zowel binnen organisaties als individuen.
Vraag hier je gratis intake gesprek aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *