Met passie werken? Hier lees je mijn verhaal.

werken met passie

Al van kinds af was ik een ondernemer.

Zo had ik thuis een winkel met couture kledij en parfum. Mijn winkel draaide op volle toeren. De kassa rinkelde ?. Ik speelde hele dagen rollenspelen. Mijn 4 jaar jongere broer #eliclement sprong af en toe bij. Hij bouwde mee aan de business. Zo ontwikkelde hij een visa apparaat. Mensen konden dus ook elektronisch betalen. Ja, innovatief waren we wel.  Ondertussen is mijn broer ingenieur en leidt hij ook zijn eigen bedrijf #entstudios.

Daarnaast ontwierp ik wenskaarten en werkte ik samen met een vriendin. We gingen deur aan deur om onze zelfgemaakte kaarten te verkopen. Mensen waren enthousiast.

Ook op zaterdag was ik vroeg uit de veren en werkte ik bij de bakker om de hoek. Exquise taartjes verkopen, mensen verder helpen, klapke doen. Ze stonden er elke zaterdag terug. Heerlijk.

Later na mijn studies ging ik aan de slag als werknemer. Het was boeiend, mijn eerste stappen op de arbeidsmarkt in HR. Ik leerde er veel, observeerde en zag maar weinig mensen heel bewust en met plezier werken. Ik vond het heel moeilijk om met de gedachte rond te lopen dat ik zó mijn hele leven zou moeten werken. Het leek me niet duurzaam.

Niettegenstaande ik werkervaringen had van 5 jaar of langer, zocht ik in mijn job naar de elementen die me energie gaven en vooral zinvol leken. Een bijdrage kunnen leveren aan de organisatie en de mensen die er werken, waren voor mij belangrijk. Het ondernemerschap begon te lonken, al zat het er al gedurende 30 jaar.

HR Boutique, mijn eigen HR en coaching bedrijf, staat voor duurzaam en bewust werken. Aanwezig en bereikbaar voor particulieren als bedrijven.

Stel jij je wel eens de vraag:

  • Hoe ga jij met jouw dromen/verlangens om in je loopbaan?
  • Hoe ga jij als organisatie om met de talenten van jouw medewerkers?

Het gevoel dat je hebt als je doet wat ècht bij je past, geeft zoveel voldoening!

Waarom nog wachten om die scan te maken van je huidige werksituatie?
Waarom het gesprek met je teamleden nog uitstellen om eens te informeren hoe ze zichzelf zien de komende maanden of hoe ze momenteel in het werkveld staan?

Boek een afspraak in mijn agenda voor een gratis en vrijblijvende intake: loopbaanbegeleiding of coaching op de werkvloer.
https://hrboutique.be/agenda/

Ik wens jou heel veel plezier en vreugde in de dingen die je doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *