‘lunch walking’ stimuleert creativiteit en productiviteit op de werkvloer.

wandelen stimuleert productiviteit op de werkvloer

Heb jij ook het gevoel opgesloten en opgeslorpt te worden tussen de kantoormuren?

De muffe lucht en weinige zuurstof doen mij alleszins niet recht veren en productief in de startblokken te staan. Integendeel, het put me uit en zuipt de energie uit mijn lijf.

Jarenlang nam ik zelden middagpauze. Doorwerken was de boodschap: to do’s afvinken en overleven tussen de vele vergaderingen. Snel een broodje eten aan mijn bureau was toen de beste optie.

Ik snakte naar frisheid en inspiratie. Ik besefte dat dergelijke manier van handelen niet bij me past. Productiviteit en creativiteit ontstaan, volgens mij, op een andere manier.

Ik nam actie en veranderde deze slechte gewoonte door te wandelen tijdens de lunchpauze. Ik arriveer ’s ochtends op hakken en stop mijn sneakers in mijn draagtas om ze later te knopen onder mijn bureau en te spurten, langs de receptioniste naar de voordeur. Buiten…

Wat doet het deugd om een pauze te nemen. Een frisse neus ophalen en later geïnspireerd terug te komen. Het werkt zelfs aanstekelijk op mijn omgeving, waardoor collega’s ook goesting krijgen om (mee) te wandelen. Het brengt me dichter bij mezelf. Het geeft me een moment van zelfreflectie.

Wandelen klink op zich niet spectaculair en sexy. Maar zeg nu zelf: hoe krijg je als werkende vrouw en manager van het gezin nog tijd om 2u per week in beweging te investeren?

Een half uur per dag wandelen doet wonderen met je lichaam en geest:

  • je stresslevel daalt. Als je een piekeraar bent, is dit een zeer goed moment om los te laten en de dingen in perspectief te plaatsen.
  • het zet je metabolisme in gang, waardoor je spijsvertering beter zijn werk doet. Je lichaam verbrandt calorieën en wordt strakker. Daarnaast krijg je minder trek in zoete tussendoortjes.
  • je slaapkwaliteit gaat erop vooruit
  • het maakt je vrolijk en positief
  • je wordt minder snel ziek

Daarnaast kan je als leidinggevende dit moment aangrijpen om je team dichter bij elkaar te brengen.

Organiseer die ‘lunch walk’, maak er eventueel een wedstrijd van tussen de verschillende departementen of zamel geld in voor een goed doel.

Jouw team leert elkaar beter kennen, waardoor hun samenwerking ook gestimuleerd zal worden.

Als organisatie geef je het goede voorbeeld. Immers een gezonde werknemer staat voor een gezonde organisatie. Onrechtstreeks dragen zulke activiteiten bij tot je employer branding.

Onthaal nieuwe medewerkers met een klein presentje bv. een stappenteller en nodig hen onmiddellijk uit voor jullie gezonde stapcultuur.

Met andere woorden: een kleine inspanning voor een grote return on investment!

Veel wandelplezier en inspiratie gewenst,

Eliane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *