5 missers tijdens een sollicitatiegesprek

sollicitatiegesprek

Als recruiter kwam ik met verschillende sollicitanten in gesprek. Hieronder vertel ik je wat ‘not done’ is tijdens jouw sollicitatiegesprek en hoe het dan wel kan.

Je hele levensverhaal vertellen: hou je antwoorden kort en bondig op de vragen die gesteld worden. Bereid je voor het gesprek voor door enkele voorbeelden/succesverhalen te schetsen aan de hand van de STAR methode. S = situatie: schets kort de situatie waaruit jouw succes voortgevloeid is – T = taak: wat was jouw specifieke taak in jouw voorbeeld – A = actie: welke acties heb jij genomen opdat jouw verhaal tot succes leidde – R = resultaat: wat was het uiteindelijke resultaat

Geen oogcontact maken: tijdens het gesprek naar beneden kijken en nooit opkijken is een afknapper met veel kans om niet weerhouden te worden.
Oogcontact is een belangrijk communicatiewapen. Een aangename gesprekspositie voor een sollicitatiegesprek is schuin tov je gesprekspartner zitten. Zo kan je tijdens het gesprek wegkijken om na te denken.

Negatieve ervaringen uit je vorige werkervaringen uit de doeken doen. Heb je geen fijn gevoel overgehouden over je vorige werkgever, beperk je dan tot de feiten en geef mee wat je hieruit leerde. Wat is jouw wens en verlangen bij een nieuwe werkgever.

Ben je moe, heb je weinig fut op de dag dat je moet solliciteren? Boost jezelf dan vóór het sollicitatiegesprek. Een gebrek aan enthousiasme of interesse is geen goede basis om aangenomen te worden als nieuwe collega.

Hete zomer, koude winters… zorg voor een respectvolle en authentieke sollicitatie-outfit. Maar bovenal: zorg voor een verzorgd en fris voorkomen!

Veel succes!

Wil je een persoonlijke begeleiding tijdens jouw sollicitatietraject?

Dat kan: boek geheel gratis en vrijblijvend een intakegesprek

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *